Windows 11

Brezplačna nadgradnja na Windows 11

Windows 11 se osredotoča na tri ključna področja: svež in sodoben uporabniški vmesnik, zasnovan za poenostavitev uporabe sistema Windows, nove funkcije in nastavitve, ki so zasnovane okoli povečane produktivnosti, in prenovljen fokus na Microsoft Store.

Večina vrhunskih uporabniških vmesnikov je bila posodobljena z novo podobo, z novimi animacijami, ikonografijo in zvoki. Vse od menija Start in opravilne vrstice do kontekstnih menijev in aplikacij v predalu je videti skladno s preostalo novo zasnovo sistema Windows 11.

Eden od Microsoftovih ciljev z operacijskim sistemom Windows 11 je bil zmanjšati in poenostaviti uporabniško izkušnjo (UX), kjer je to mogoče. Microsoft poskuša olajšati uporabo operacijskega sistema Windows UX za navadne uporabnike računalnikov, ki so morda bolje seznanjeni z izkušnjami sodobnih operacijskih sistemov, kot sta iOS in Android.

Povežite se z najljubšo vsebino

Ne glede na vaš okus, Windows 11 vam bo pomagal, da boste vedno na tekočem. Nova različica popularnega operacijskega sistema nudi ogromno novih načinov povezovanja do raznolike vsebine.

Bodite ustvarjalni, kot še nikoli

Osvežena izkušnja je zasnovana na način, ki vam nudi ogromno količino navdiha za naslednji projekt! Ne glede na to, s kakšnim namenom uporabljate računalnik, Windows 11 vam bo zvišal kreativnost.

Zvišajte svojo produktivnost

Vaši projekti bodo končani prej kot kadarkoli poprej, z orodji za večopravilnost, kot sta Pomoč pri zataknitvi in namizne skupine. Windows 11 je ustvarjen na način, ki podzavestno zviša vašo produktivnost.


Pogosta vprašanja glede kakovosti

Windows 11 ponuja nove funkcije produktivnosti in funkcionalnosti, ki so zasnovane tako, da se soočajo z izzivi hibridnega sveta. Ima popolnoma osvežen videz in vam pomaga narediti več z manj stresa. Več o tem, kaj je novega, najdete na Microsoftovi 

– Nov meni Start s hitrejšim dostopom do aplikacij in datotek.
– Nove teme
– Nova izkušnja Microsoft Store, ki razvijalcem olajša distribucijo aplikacij in uporabnikom omogoča, da jih pridobijo, prenesejo in upravljajo
– Nova aplikacija za nastavitve
– Možnost zagona aplikacij za Android
– Vgrajena podpora za Microsoft Teams za vnaprej pripravljene videokonference in klepet
– Izboljšana zmogljivost za izvajanje iger za XBOX in PC
– Nova aplikacija Windows Widgets za hiter dostop do novic, vremena in športnih rezultatov.
– Izboljšano orodje za pomoč pri priklapljanju za upravljanje oken
– Izboljšana podpora za več monitorjev
– Windows 11 si bo zapomnil vaše aplikacije in nastavitve, ko priključite zunanji zaslon.
– Izboljšano odložišče sistema Windows
– Izboljšana plošča za črnilo Windows
– 40-odstotno izboljšanje zmogljivosti za Windows Update

Nadgradnjo na isto različico Windows 11 iz sistema Windows 10 vam ob nakupu našega računalnika ob predhodni obvestitvi opravimo brezplačno. Predpogoj za nadgradnjo je, da računalnik izpolnjuje zahteve sistema Windows 11 (vsi naši računalniki z izidom po letu 2016). Minimalne zahteve lahko najdete na tej povezavi.

Če želite preveriti, ali vaš trenutni računalnik izpolnjuje minimalne zahteve, prenesite in zaženite aplikacijo Preverjanje ustreznosti stanja računalnika.

Da, ko nadgradite na Windows 11, imate 10 dni časa, da se vrnete na Windows 10, hkrati pa obdržite datoteke in podatke, ki ste jih prinesli s seboj. Po tem 10-dnevnem obdobju boste morali varnostno kopirati svoje podatke in izvesti “čisto namestitev”, da se premaknete nazaj na Windows 10.

Različice operacijskega sistema Windows 10 bodo zaenkrat še naprej podprte, kasneje pa bo na voljo še ena revizija sistema Windows 10, znana kot različica 21H2. Različice, ki jih Microsoft še vedno podpira, bodo še naprej prejemale varnostne posodobitve.

Ne, tako kot prejšnje izdaje, če še naprej izpolnjuje vaše potrebe in dobro deluje z vašo ključno programsko in strojno opremo, lahko nadaljujte z uporabo starega operacijskega sistema.

Da, Windows 11 bo na voljo v istih izdajah kot Windows 10.

Da, Windows 11 lahko aktivirati s ključem izdelka Windows 10. Če ima vaš sistem že dodeljeno digitalno licenco za Windows 10, se bo aktiviral samodejno.

Swipe up