Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine recositech.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Do zakona o varstvu potrošnikov republike Slovenije lahko dostopate preko te povezave.

S spletno trgovino recositech.com (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje RECOSI d.o.o., so.p., Zgornje Grušovje 10c, 2317, PE Partizanska 24, 2310 Slovenska Bistrica, matična številka: 7016557000, davčna številka: SI47488743, ki je prav tako ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju prodajalec ali Recosi d.o.o., so.p.).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine recositech.com, pravice in obveznosti uporabnika spletne trgovine in prodajalca ter urejajo poslovni odnos med recositech.com in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1.)    Vrste uporabnikov

Registracija je možna pred ali med postopkom nakupa. Če želi uporabnik svoj naslov elektronske pošte po registraciji računa zamenjati, lahko zahtevek za menjavo pošlje na prodaja@recositech.com ali kontaktira prodajalca na 059 045 092. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Kupec se ob registraciji računa zavezuje, da so vsi vneseni podatki, ki veljajo zanj ali za osebo, s strani katerih je pooblaščen preko pisnega pooblastila pred registracijo naročila, veljavni in resnični. V kolikor se v podatkih kupca nahajajo zavestno navedene nepravilnosti, si Recosi d.o.o., so.p., prilašča pravico do takojšnega preklica kakršnekoli pogodbe med spletno trgovino ter omenjenim kupcem in v primeru povzročitve denarne ali materialne škode zahteve po povrnitvi stroškov v celoti.

2.)    Dostopnost informacij

Recosi d.o.o., so.p. se zavezuje, da bo kupcu še pred vezavo preko pogodbe ali ponudbe, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju Recosi d.o.o., so.p. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov (vključno s po-prodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu mora biti z izjemo posega višje sile dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene. Iz njih mora biti razvidno tudi, ali že vsebujejo davke, stroške prevoza in druge dajatve ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 217.č ZVPot-1; v primerih, ko potrošnik v skladu s 135.č členom ZVPot-1 nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3.)    Ponudba artiklov

Zaradi narave spletnega poslovanja se ponudba recositech.com ažurira in spreminja pogosto in hitro. Ponudbe kupcem izstavljamo tudi na podlagi povpraševanja. Veljavnost ponudbe je na njih določena. Po preteku veljavnosti ponudbe se lahko na kupčevo željo veljavnost podaljša, vendar se vnesejo vse nastale spremembe.

Prilaščamo si pravico do nenamernih napak pri navedbi specifikacij ali predstavitve produktov ter cen in se hkrati zavezujemo, da bomo vse napake odpravili v roku enega delovnega dne po odkritju. V kolikor je bil prizadet artikel del ponudbe ali naročila ali se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo kupec obveščen o spremembi ter možnosti prekinitve naročila ali v primeru že prejetega artikla možnosti takojšnega uveljavljanja garancijskega vračila omenjenega produkta v roku enega tedna po obvestitvi o napaki ali sprememb. V tem primeru mora biti produkt v originalnem stanju in ne sme vsebovati znakov nepooblaščenega posega ali ravnanja v nasprotju z garancijskimi pogoji.

Ves slikovni material na spletni strani je predstavitvene narave in morda ne odraža dejanskih produktov. Zavezujemo se, da so podatki o podrobnosti produktov na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. Ne odgovarjamo za morebitne napake glede produktov in si pridržujemo pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremenimo napake, v kolikor jih ugotovimo sami ali smo nanje opozorjeni.

4.)    Cene artiklov

Cena na spletu velja za vse registrirane uporabnike recositech.com (uporabniki, ki recositech.com zaupajo svoje podatke). Registriran uporabnik recositech.com postanete z registracijo v spletni trgovini.

Cene v spletni trgovini vsebujejo 22% DDV, v kolikor ni navedeno drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, veljajo pogoji, napisani pod točko 3., odstavkom 2.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo, v kolikor ni v samem popustu navedeno drugače.

Cenik se lahko spremeni brez predhodnega obvestila.

Cene veljajo za produkte v lasti RECOSI d.o.o., so.p. Partizanska 24, 2310 Slov. Bistrica.

5.)    Kode za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine recositech.com in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

Možno je koristiti le kode popusta, izdane s strani uradnega prodajalca Recosi d.o.o., so.p. in partnerskih strani. Prilaščamo si možnost predčasne prekinitve veljavnosti kode za popust, v kolikor so bile pri njeni uporabi ali izdaji ugotovljene kakršnekoli nepravilnosti oziroma je bila koda uporabljena izven jasno označenega namena.

Uporaba kode za popust:

Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.

V istem koraku v polje promocijska koda oz. koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati. Na naročila je možno uveljavljati le eno kodo za popust, razen, v kolikor je v opisu kode za kupon eksplicitno omenjeno, da je možno uveljavljanje v kombinaciji z drugimi kodami za popust.

Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

6.)    Naročila

Naročila sprejemamo preko spletne trgovine, po elektronski pošti, po telefonu ali preko partnerskih strani. Naročila preko elektronske pošte in telefona potrdimo s ponudbo. Kupec v primeru strinjanja s ponudbo le to potrdi z naročilnico, z navedbo št. ponudbe, ki ga sporoči komercialist oz. kontaktna oseba in načinom dostave. Vse dodatne spremembe morajo biti jasno označene.

Kupoprodajna pogodba med Recosi d.o.o., so.p. in kupcem je v spletni trgovini recositech.com sklenjena v trenutku, ko recositech.com kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za Recosi d.o.o., so.p. kot tudi za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Spreminjanje podatkov o kupcu po oddaji naročila ni možno brez soglasja s strani vodje prodaje.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku recositech.com).

V kolikor se po oddaji naročila s strani kupca ugotovi namerna povzročitev denarne ali materialne škode prodajalcu (npr. naročilo s plačilom po prevzemu brez namena plačila ali navajanju lažnih osebnih informacij), si prodajalec pridružuje možnost storniranja naročila in zahtevku za povrnitev materialnih in/ali denarnih stroškov.

Recosi d.o.o., so.p. ne odgovarja za dodatne stroške, ki so nastali po odpremi naročila na podlagi nepredvidenih okoliščin.

7.)    Načini plačila za fizične osebe

Recositech.com omogoča fizičnim osebam naslednje načine plačila:

 • Plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu ali prevzemu po pošti*,
 • Z nakazilom po ponudbi/predračunu na transakcijski račun Recosi d.o.o., so.p., odprt pri: Nova KBM, številka računa SI56044300002556161,
 • Preko spletnega plačila Paypal s plačilno oziroma kreditno kartico Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, Maestro,
 • S kreditno oz. plačilno kartico (MasterCard, American Express, Visa, Visa Electron, Maestro) ob oddaji naročila,
 • Plačilo na obroke preko plačilnega sistema LeanPay (več o pogojih si preberite pod rubriko »Leanpay«).

8.)    Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v polje ID za DDV vnesete davčno številko in pod njo ime in naslov podjetja.

Uporabite lahko svoje uporabniško ime in geslo in artikle dodate v košarico. Če nakupujete prvič, opravite registracijo. Na tretjem koraku “Izberi naslov” izberete željen naslov za dostavo. Na tem koraku prav tako izberete naslov za račun, kamor pazljivo vpišite pravilne podatke vašega podjetja oziroma ustanove. Naknadna sprememba podatkov na računu brez soglasja s strani prodajalca ni možna!

Če želite račun na podjetje, s tem sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja recositech.com, več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju.

Recositech.com omogoča pravnim osebam naslednje načine plačila:

 • plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu ali prevzemu po pošti*,
 • z nakazilom po ponudbi/predračunu na transakcijski račun Recosi d.o.o., so.p., odprt pri: Nova KBM, številka računa SI56044300002556161,
 • preko spletnega plačila Paypal s plačilno oziroma kreditno kartico Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, Maestro,
 • plačilo na obroke Grenke Leasing (več o pogojih si preberite pod rubriko »Grenke Leasing).

*V primeru izbora plačila ob prevzemu si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun Recosi d.o.o., so.p. po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja cena na spletu.

9.)    Plačevanje s plačilno kartico

Naročeno blago lahko plačate s kreditno oz. plačilno kartico (MasterCard, BA, Activa, Visa, Visa Electron, BA Maestro) ob oddaji spletnega naročila. Za uporabo plačilnih kartic pri svoji banki preverite, če kartica omogoča opcijo spletnega plačevanja.

Več o sistemu Activa, uporabi kartic Mastercard z naprednim sistemom SecureCode TM ali kartic Visa s sistemom Verified by Visa, si lahko ogledate na povezavi.

V primerih, da plačilo ni bilo ustrezno opravljeno oziroma, v primeru preklica ali v primeru, da je med ali po opravljanju plačila prišlo do napak nas lahko obvestite na prodaja@recositech.com. V primeru napak si pridržujemo pravico storniranja naročila ter povrnitve vseh stroškov, nastalih zaradi namerne povzročitve denarne ali materialne škode s strani kupca. V kolikor je na podlagi napak izven krivde kupca prišlo do izgube denarnih sredstev bomo storili vse v naši moči, da kupcu povrnimo povzročeno denarno izgubo, na originalno metodo plačila.

V primerih, da prejemnik naročila in plačnik nista isti osebi si pridržujemo pravico za dodatno preverjanje identitete ter zahtevo po pisnem soglasju plačnika, da soglaša s plačilom naročila.

Plačilo z vrednotnicami ni mogoče.

10.)    Obročno plačevanje s plačilno kartico

Ob naročilu se je pod določenimi pogoji možno odločiti za obročno plačevanje. Opcija je možna v primeru plačila s kreditno kartico ali ob pisnem dogovoru z Recosi d.o.o., so.p. Obročno plačevanje je v primeru plačila s kreditno kartico možno le, v kolikor ponudnik kreditne kartice omogoča opcijo obročnega plačevanje in v kolikor omogoča prejem varnostnega SMS-a na telefonsko število imetnika kreditne kartice. Možnost obročnega plačevanja je možno izbrati za naročila s skupno ceno med 100 EUR in 5000 EUR.

Nakup z obročnim plačevanjem opravite kot vsak drug nakup s plačilno kartico. Izbirate lahko med MasterCard, Visa, Visa Electron, saj te omogočajo sprejem SMS sporočila za možnost nakupa na obroke.

Postopek obročnega plačevanja je aktiviran ob prejemu povratnega SMS sporočila o potrditvi obročnega nakupa. V kolikor na sporočilo ne odgovorite, nakup poravnate v celoti v enem obroku, kot bi šlo za običajen nakup.

11.)    Obročno plačevanje s sistemom LeanPay (samo za fizične osebe)

V spletni košarici lahko nakup enostavno razdelite na do 24 obrokov in odplačevanje preložite na ugodnejši čas.

Sistem LeanPay omogoča?

 • sklenitev obročnega plačevanja kar preko spleta ali preko telefona,
 • odgovor o odobritvi oz. zavrnitvi v le 4 minutah,
 • nakup na obroke brez obiska banke.

Osnovni pogoji:

 • državljanstvo Republike Slovenije,
 • stalno bivališče v Republiki Sloveniji,
 • starost ob odobritvi med 18 in 73 let,
 • redni mesečni priliv (razen študentsko delo),
 • pozitivna kreditna ocena.

Kaj potrebujete?

 • mobilni telefon,
 • davčno številko,
 • osebno izkaznico,
 • številko osebnega bančnega računa,
 • debetno ali kreditno kartico Mastercard ali Visa, ki omogoča plačevanje na spletu.

12.)    Obročno plačevanje z Diners Club kartico

Slovenski uporabniki Diners kartic lahko enostavno izvedete nakup na obroke pri osebnem prevzemu pri nas. Maksimalno število obrokov je 36.

Nakupi na obroke potekajo hitro in enostavno brez dodatne dokumentacije. Obročno plačilo z Diners kartico je trenutno možno zgolj osebno v prostorih našega prodajnega salona na naslovu Partizanska ulica 24. 

13.)    Grenke leasing (samo za pravne osebe)

Klasični oz. operativni leasing je oblika financiranja nakupa, kjer leasingodajalec kupi predmet leasinga po izbiri leasingojemalca in mu ga da v uporabo. Pri klasičnem leasingu lahko leasingojemalec postane lastnik predmeta po plačilu odkupne vrednosti po koncu leasing obdobja, oziroma se mu daje možnost za odkup med celotnim trajanjem leasinga. Klasični leasing podjetjem omogoča več možnosti zaradi neposrednega učinka na hitrejše prilagajanje podjetij potrebam trga, ter zelo hitro povečanje konkurenčnosti in produktivnosti.

Takšna oblika financiranja je namenjena: vsem oblikam pravnih oseb, ki z investiranjem v osnovna sredstva skrbijo za svojo konkurenčnost, bančne kredite pa uporabljajo kratkoročno za obratna sredstva.

Ob sklenitvi so potrebni naslednji podatki:

 • ime in priimek odgovorne osebe oz. direktorja,
 • kopija osebnega dokumenta in EMŠO,
 • ID za DDV pravne osebe,
 • številko faksa in stacionarnega telefona - kontaktne osebe,
 • e-mail naslov - kontaktne osebe, spletni naslov podjetja,
 • številko TRR in pri kateri banki je odprt račun s katerega bodo plačila.

14.)    Rezervacije

Rezervacije se izdajo na osnovi ponudbe po dogovoru s kontaktno prodajno osebo. Rezervacije za artikle iz zaloge so veljavne samo po osebni potrditvi s strani prodajalca največ 1 delovni dan, drugače pa le posebnem dogovoru.

15.)    Način dobave

Recosi d.o.o., so.p. za stranke nudi možnost osebnega prevzema na sedežu podjetja ali dostavi preko pošte. Strošek dostave v primeru dostave preko pošte na lokacije v okviru Republike Slovenije znaša 6.50 EUR. Strošek dostave za območja izven Republike Slovenije je določen po dogovoru pred oddajo naročila.

Za dostavo paketov je odgovorna dostavna mreža GLS, ki večino paketov dostavi že naslednji delovni dan (če je artikel na zalogi v našem centralnem skladišču). Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji Petrolovi bencinski črpalki oziroma se za termin dostave dogovorite z dostavljavcem GLS-ja po telefonu.

16.)    Računi

Računi se izdajajo na enotnem obrazcu z dobavnicami – »račun«. Račune pošiljamo zraven pošiljke, oziroma v PDF formatu na naveden e-naslov kupca.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški, nastali v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila in s plačilom potrjuje veljavnost in zavednost vseh navedenih podatkov. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

17.)    Pridržek lastništva

Dobavljeno blago ostane do prejema celotne vrednosti, navedene na računu, last dobavitelja Recosi d.o.o., so.p.

18.)    Zamenjava blaga zaradi napake pri naročilu

Zamenjava blaga zaradi napake pri naročilu s strani kupca je možna. Vsi tovrstni dogovori se opravljajo v dogovoru s komercialistom – kontaktno osebo. V izogib kasnejšim težavam nabavni referent na kupčevi strani in komercialist v podjetju Recosi d.o.o., so.p. definirata možnost vračila ob naročilu blaga. V kolikor se dogovor ne izvrši, tudi zamenjava ni mogoča. Potrditev dogovora velja pisno z elektronsko pošto komercialista in njegovega vodje. Ta člen splošnih pogojev ne rešuje kupčeve stare zaloge.

19.) Vračilo blaga v 14 dneh – Pravica do odstopa od pogodbe

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima potrošnik pravico, da brez navedbe razlogov odstopi od pogodbe, sklenjene na daljavo. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dneva, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Z uveljavljanjem pravice do odstopa potrošnik ne trpi nikakršnih stroškov. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe (nakupa). Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik slediti postopku, ali z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje na naslov RECOSI, d.o.o., so.p., Partizanska 24, 2310 Slovenska Bistrica, tel. št. 059/045-092, e-pošta: prodaja@recositech.com, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom poslanim po pošti ali elektronski pošti).

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od pogodbe.

V primeru, da se izjavo o odstopu od pogodbe oziroma izpolnjen obrazec za odstop od pogodbe prejme na kontaktni mail prodaja@recositech.com (poslati je potrebno podpisano skenirano izjavo oziroma obrazec), se potrošniku potrdi prejem izjave oziroma obrazca o odstopu od naročniške pogodbe s povratnim elektronskim sporočilom na naslov elektronske pošte, iz katere sta bila odstopna izjava oziroma obrazec poslana. Vrnitev blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe:

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu podjetje RECOSI d.o.o., so.p. brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejema obvestila o odstopu od pogodbe povrne vsa prejeta plačila pod pogojem, da do takrat potrošnik podjetju vrne blago (nepoškodovano in v nespremenjeni količini) ali podjetju pošlje dokaz, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

Potrošnik blago v stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko mu je bilo izročeno (nepoškodovano in v nespremenjeni količini) vrne ali izroči osebno ali po pošti na naslov RECOSI d.o.o., so.p. Partizanska 24, 2310 Slovenska Bistrica, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga (stroške poštnine ali stroške osebnega vračila) nosi potrošnik. Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

20.)    Stvarna napaka

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Za uveljavljanje stvarnih napak je potrebno slediti postopku.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po preteku dveh let, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

Kdaj je napaka stvarna?

Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec mora podjetje Recosi d.o.o., so.p. o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za vračila za izdelke s stvarno napako se nahaja tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

21.)    Garancija

Ponudnik je v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob  predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla.

Pred uveljavljanjem garancije mora potrošnik obvestiti ponudnika o uveljavljanju garancije in slediti postopku, navedenemu na temu namenjeni spletni strani. Po potrebi mora potrošnik slediti posebnim navodilom ponudnika o postopku uveljavljanja garancijskega popravila oziroma zamenjave ali vračila kupnine. Ponudnik je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

Ta rok 30 dni se lahko podaljša za največ 15 dni v kolikor za to obstaja tehten razlog. O številu dni in razlogih za njegovo podaljšanje proizvajalec obvesti potrošnika pred potekom roka 30 dni za odpravo napak. Če proizvajalec ne popravi ali zamenja blaga pravočasno, lahko potrošnik zahteva vračilo celotne kupnine ali sorazmerno znižanje kupnine. Če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga, lahko potrošnik zahteva vračilo celotne kupnine.

Garancijski rok prične teči z dnem originalnega nakupa izdelka oz. z izročitvijo le-tega končnemu uporabniku. Rok trajanja garancije obnovljenega računalnika, prenosnika, telefona, zaslona ali tablice je 12 mesecev v kolikor v opisu produkta ni navedeno drugače oziroma kupec ob nakupu ni zakupil podaljšane garancije. V primeru garancijskega popravila izdelka, se garancijski rok podaljša za čas od uveljavitve reklamacije do zaključenega servisnega postopka. V primeru zamenjave izdelka se garancija podaljša na zamenjan izdelek za 12 mesecev od zaključka servisnega postopka. Podaljšanje garancije se uveljavlja skupaj s servisno dokumentacijo, s katere je razvidno trajanje popravila.

Ponudnik zagotavlja vzdrževanje izdelka, nadomestne dele proti plačilu še tri leta po izteku garancijskega roka.

Osnovna garancija velja le za originalno konfiguracijo, ki je zapisana na računu. V primeru dokupa komponent se zgolj zanje upošteva rok, naveden za dokupljeno komponento, v kolikor pa informacija ni navedena, se upošteva osnoven garancijski rok 12 mesecev.

V primeru kakršnega koli nepooblaščenega fizičnega posega v produkt (npr. menjava originalnih komponent, nadgradnje s strani nepooblaščenih oseb ali izvzem komponent) brez dogovora s ponudnikom Recosi d.o.o., so.p. garancija postane neveljavna in je ni možno uveljavljati na celoten modificiran produkt tudi ob povrnitvi v originalno stanje.

S predhodnim obvestilom ponudnika Recosi d.o.o., so.p. je dovoljeno dodajanje trdih diskov, dodatnega pomnilnika (RAM) in grafični kartic, vendar v tem primeru garancija na novo dodane komponente ne velja. V kolikor kupec na računalniku izvaja druge posege (npr. menjava originalno vgrajenih RAM-ov ali trdega diska, menjava procesorja) garancija postane ničelna in je ne boste mogli uveljavljati.

Garancija velja na območju Republike Slovenije in ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.

Garancija ne velja v primeru:

 • če je potekel garancijski rok,
 • če je v produkt posegala nepooblaščena oseba brez pooblastitve s strani prodajalca,
 • če so na produktu vidne mehanske poškodbe ali drugi znaki, ki so posledica nepravilnega ravnanja z njim,
 • uporaba programske opreme v nasprotju s priloženimi navodili ali posegom v programsko opremo, nameščeno s strani prodajalca (navijanje komponent, brisani ali napačno naloženi gonilniki, odstranjen operacijski sistem…)
 • če je krivec za težave ne-licenčna/neoriginalna programska oprema ali računalniški virusi,
 • v primeru padca, razbitja, politja, vpliva nenormalne vlage in temperature ,eksplozije, neposrednega udara strele, neposredne preobremenitve električne energije zaradi zemeljskega stika, kratkega stika, previsoke napetosti,
 • elektronskega naboja, elektromagnetnih motenj (tudi udarcev strele) in podobno
 • če je bil izdelek uporabljen/shranjen v neprimernem okolju (mraz, vročina, vlaga, prah…).
 • Prav tako ne odgovarjamo za poškodbe, nastale pri transportu po odpremi z naše strani, okvare zaradi nepravilnih montaž ali vzdrževanj ali mehanske okvare, povzročene s strani uporabnika.

Iz garancije je izvzeta tudi vsa brezplačno prejeta programska oprema drugih proizvajalcev, ki je lahko priložena izdelku. Prodajalec prav tako ne jamči za morebitno izgubo podatkov, ki nastane zaradi okvare izdelka.

Prodajalec ne jamči za nikakršno škodo (izguba dobička, prekinitev poslovanja, izguba poslovnih podatkov ali drugo), ki izhaja iz uporabe oz. nezmožnosti uporabe izdelka.

V primeru dogodka višje sile (požar, poplave, neurje, uničenje proizvodnje, stavke, nemiri, nezmožnosti dobave komponent ali izdelkov, ali kakršnikoli drugi dogodek izven nadzora podjetja) si prodajalec pridržuje pravico do izredne odpovedi kupoprodajne pogodbe in ni odgovoren za kakršnekoli posledice, ki so rezultat omenjene višje sile.

V primeru, da je garancijski zahtevek neupravičen, je kupec dolžan poravnati nastale stroške.

Garancija na baterije

Garancija na baterije prenosnega računalnika je 1 leto, ki velja od datuma nakupa in zagotavlja 60 min delovanja ob osnovni uporabi (brskanje po spletu, pregledovanje elektronske pošte ter urejanje dokumentov). Podaljšanje garancije baterije na 2 leti  ni možno.

Delovanje baterije: Pred odpremo  prenosnega računalnika  v podjetju RECOSI temeljito preizkusimo vsako baterijo, da vam ob nakupu zagotovimo nemoteno delovanje - z garancijo zagotovimo vsaj 60 min delovanja ob osnovni uporabi vključno z brskanjem po spletu, pregledovanjem elektronske pošte ter urejanjem dokumentov.  (Sicer je v povprečju delovanje baterij v naših obnovljenih prenosnikih  vsaj 1,5 ure delovanja ob osnovni uporabi). 

Izključitve: Garancija na baterijo ne velja v primeru fizičnih poškodb ali nepravilne uporabe.

Postopek uveljavljanja garancije na baterijo: V primeru težav z baterijo vas prosimo, da stopite v stik z našo servisno službo. Predložiti morate kopijo originalnega računa ali potrdilo o nakupu.

POMEMBNO! Preden se lotite diagnosticiranja morebitnih težav z baterijo, preverite, ali vaš polnilec deluje pravilno. Najprej odstranite baterijo iz prenosnika, nato  priključite polnilec in ga vklopite. Prenosnik bi se moral zagnati brez težav, tudi brez vstavljene baterije. Če se prenosnik ne zažene, je težavo mogoče pripisati polnilcu ali samemu prenosniku.

Dodatna garancija

Garancijo lahko za določene produkte ob nakupu z doplačilom podaljšate na 24 mesecev. Znesek doplačila za podaljšanje garancije je naveden v opisu artikla oziroma v razpoložljivih možnostih. Pogoji in zahteve, ki veljajo za uveljavljanje garancije v primeru dokupljene dodatne garancije so identični osnovnim garancijskim pogojem.

Za določene izdelke nudimo tudi podaljšanje garancije na tri leta. V tem primeru vam priporočamo opravitev rednega servis računalniške naprave v roku 2 let od nakupa, kjer vam zamenjamo termalno pasto in naredimo diagnostiko naprave. 

Postopek uveljavljanja garancije

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih ponudnik navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

S kratkim opisom napake, originalnim računom ter morebitnimi navodili, ki so bili skupaj z izdelkom v paketu, vrnite izdelek v originalni embalaži po pošti ali osebno. V primeru, da izdelek ne bo vrnjen v originalni embalaži, si pridržujemo pravico do zaračunavanja stroškov nakupa originalne embalaže.

Brez računa popravilo/zamenjava v garancijskem roku ne bo brezplačno, saj garancije ne moremo upoštevati. Obrazec za uveljavljanje garancije najdete na spletni strani.

Naslov za pošiljanje izdelka:

Recosi d.o.o., so.p.
Partizanska 24
2310 Slovenska Bistrica

Izdelek ustrezno zaščitite pred padci (najbolje, da uporabite originalno embalažo) in zapakirajte skupaj z vsemi originalnimi dodatki ter ga po pošti pošljite na naš naslov in na naše stroške. To lahko storite z označbo poštne storitve “poštnino plača naslovnik”.

Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Za uveljavljanje garancijskega roka se šteje datum prejema blaga v servis, ne pa telefonski klic, e-mail ali podobno. Produkt bo pregledan in popravljen, zamenjan z identičnim ali v primeru dogovora zamenjan z ekvivalentnim v najkrajšem možnem času. V primeru, da je izdelek nepopravljiv oziroma stroški popravila presegajo vrednost izdelka, pa zanj še vedno velja garancija, se reklamiran artikel zamenja ali se izda dobropis v vrednosti izdelka oziroma se dogovori za drugo rešitev, ki je sprejemljiva za obe strani.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na 059 045 092 ali na rma@recositech.com.

22.)    Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri GLS Slovenija. To storite tako, da paket poslikate v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali a ali odstranili) in nas pokličete na 059 045 092 ali na GLS 01 500 11 50. Skupaj z GLS bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

23.)    Nakupi za B2B stranke

Podjetja lahko kupujete tudi v našem spletnem portalu za pravne osebe (B2B portal). Pred prijavo v B2B spletno trgovino si ustvarite uporabniški račun, ki bo veljal kot vaš lastni poslovni B2B račun po potrditvi z naše strani in ob prijavi v katerega boste samodejno videli prilagojene cene za vaše podjetje.

Za dostop do B2B spletne trgovine z veleprodajnimi cenami nam lahko zainteresirani osebki pišete na prodaja@recositech.com ali nas pokličete na 059 045 093. Po aktivaciji računa B2B, vam bomo priznali veleprodajne cene, ki bodo samodejno vidne ob obisku spletne trgovine. Z nakupovanjem po veleprodajnih cenah je potrebno plačati tudi strošek dostave, ki za območje Slovenije znaša 6,50€, v kolikor ne opravite osebnega prevzema, ki je brezplačen. 

Swipe up