Novosti projekta CE-RISE za vzpodbuditev krožnega gospodarstva

Novosti projekta CE-RISE za vzpodbuditev krožnega gospodarstva

Projekt CE-RISE (Circular Economy Resource Information System) je evropski projekt, ki optimizira ponovno uporabo in reciklažo surovin v elektronskih izdelkih. Namen projekta je razviti integriran sistem, ki bo s pomočjo tehnologije blockchain raziskal uporabo Digitalnega potnega lista za izdelke (DPP) pri elektronskih predmetih.

Podjetje Recosi aktivno sodeluje v projektu CE-RISE za izboljšanje ponovne uporabe, popravila, recikliranja in predelave vrednih virov v elektronskih izdelkih.

Na konzorcijskem sestanku v Leidnu na Nizozemskem, ki je potekal v začetku junija, so se partnerji projekta sestali, da bi pregledali napredek v zadnjih šestih mesecih ter razpravljali o funkcionalnosti in modulih CE-RISE informacijskega sistema. Sestanek je bil odlična priložnost za izmenjavo idej in načrtovanje prihodnjih aktivnosti, vključno s pripravo na letni dogodek na Electronics Goes Green.

Recosi se zavzema za učinkovito implementacijo krožnega gospodarstva v IKT industriji in aktivno sodeluje pri oblikovanju novih poslovnih modelov, implementacija digitalnega potnega lista za obnovljene prenosnike in računalnike. Veselimo se naslednjih korakov v projektu in prispevka k trajnostnemu razvoju.

Več o projektu CE-RISE lahko izveste na naslednji povezavi:

LINK

Related Posts
  1. Recosi | CE-RISE project partner
Swipe up