Koliko lahko podjetje prihrani z nakupom obnovljenih prenosnikov

 Koliko lahko podjetje prihrani z nakupom obnovljenih prenosnikov

Večina podjetij potrebuje računalnike, saj je to edin način, na katerega zaposleni lahko opravljajo administrativna dela. Podjetja s specifičnimi modernimi računalniškimi zahtevami bi verjetno bolje prišla skozi z novimi namiznimi računalniki ali prenosniki. V večini primerov pa podjetje potrebuje le prenosnike, ki so funkcionalni, zmogljivi in premorejo spodobno življenjsko dobo baterije. Tu pridejo v poštev obnovljeni prenosniki!

1. Obraba pri obnovljenih prenosnikih

Obnovljeni prenosniki so bili predhodno že v uporabi. Več o tem, kaj to pomeni, lahko preberete tukaj. Na kratko to pomeni, da so deli, kot so baterije, tečaji in pomnilniški pogoni, že do neke mere obrabljeni zaradi redne uporabe.

Čeprav so rabljeni prenosniki cenejši in lahko zelo dober nakup, je razumljivo pričakovati, da bo njihova celotna življenjska doba krajša kot pri novem prenosniku, prav tako pa je omejitev večkrat tudi odsotnost energije.

Zato pridejo v poštev obnovljeni računalniki, kjer se omejuje količino obrabe, ki bi jo ta lahko doživel, prav tako pa so bili vsi obrabljeni deli popravljenin ali zamenjani. Dodatni plus je tudi garancija, ki večkrat znaša minimalno eno leto.

2. Ocenjeni prihranki pri obnovljenih novejših modelih

Težko je najti obnovljen prenosnik, ki je enak model kot prenosnik, ki ga je še vedno mogoče kupiti popolnoma novega, saj obnovljeni modeli novejših prenosnikov verjetno ne bodo obstajali prvih 1-2 let po lansiranju v tej obliki, nato pa verjetno ta model prenosnika ne bo več v proizvodnji.

Za primerjavo lahko navadno pričakujete prihranke okoli 50% ali več. Če nova enota stane 999€, lahko pričakujete ceno ekvivalentnega obnovljenega računalnika 499€, kar pomeni 500€, torej lahko za isto ceno prejmete kar dva računalnika.

Obnovljena enota je ocenjena na starost med 1-2 let. Tako obnovljena kot nova enota uporabljata 12. generacijo i5 procesorja, kar pomeni, da je 2 generaciji za najnovejšo 14. generacijo procesorja, ki je bila izdana v 2024.

3. Logistične ovire

Težko je kupiti več obnovljenih prenosnikov istega modela. Za domača podjetja in mala podjetja to morda ne bo problem, vendar za večja podjetja, zlasti tista, ki morajo prenosnike konfigurirati na določen način, to lahko predstavlja logistično glavobol za osebje, ki upravlja prenosnike.

En primer so izobraževalni centri, ki morda potrebujejo konfiguracijo prenosnikov s starševskim nadzorom ali drugimi kontrolami za preprečitev nenamerne (ali namerne) ponovne konfiguracije. Ker se operacijski sistem Windows rahlo razlikuje od prenosnika do prenosnika, lahko postane zamudno ugotoviti nianse med različnimi modeli.

Nekatera podjetja lahko zahtevajo tudi, da prenosniki izpolnjujejo minimalne zahteve določenih programov, in za osebo, odgovorno za nabavo, je lahko zamudno preveriti združljivost vsakega posameznega prenosnika. V teh primerih nas lahko kontaktirate na prodaja@recositech.com ali nas pokličete na 031 025 605 in pomagali vam bomo prebroditi vse potencialne ovire.

4. Nizko zmogljivi obnovljeni prenosniki

Nekatera podjetja še vedno lahko uporabljajo starejše obnovljene prenosnike. V primerih, da prenosniki ne rabijo biti zelo zmogljivi, morajo le imeti internetno povezljivost in zmožnost zagona Microsoft Office. Na teh platformah so na voljo obnovljeni poslovni prenosniki v cenovnem razponu od 200€ do 400€. Nov prenosnik po isti ceni ne bo poslovne kvalitete, kar bo pomenilo, da je nižje kvalitete. Obnovljen računalnik bo tako skoraj zagotovo zdržal dlje, kvaliteta uporabe pa bo boljša. 

5. Dobite, kar plačate

S prenasičenostjo trga s prenosniki se redko zgodi, da bi specifična niša naredila en model veliko bolj vrednega od drugega. Obnovljen prenosnik je cenejši od popolnoma novega, vendar je v času izdajo stal veliko več, kar se pozna na kvaliteti izdelave.

Zato so obnovljeni prenosniki lahko še vedno koristni nakupi, zlasti za mlada podjetja, ki morajo varčevati.

7. Programska oprema

Večina obnovljenih računalnikov pride z nameščenim operacijskim sistemom, kot je Windows ali macOS. Vendar pa morda ne vključujejo dodatne programske opreme, zato boste morali po potrebi namestiti svoje aplikacije. Vsi naši računalniki pridejo z nameščenim licenčnim operacijskim sistemom Windows. Pred nakupom preverite, katera programska oprema je vključena, in ali so priloženi ustrezni licenčni ključi. Nekateri prodajalci ponujajo tudi možnosti prednameščanja dodatnih programov ali pisarniških paketov po znižani ceni. Če računalnik ne vključuje programske opreme, preverite, ali imate ustrezne licence za namestitev svojih potrebnih aplikacij, kar vam bo omogočilo nemoteno uporabo naprave takoj po nakupu.

Zaključek

Obnovljena računalniška oprema je odlična izbira za tiste, ki želijo prihraniti denar, zmanjšati svoj okoljski odtis in še vedno uživati v visokokakovostnih napravah. Z ustreznim znanjem in razumevanjem obnovljenih naprav lahko kupci sprejmejo premišljene odločitve in izkoristijo številne prednosti, ki jih ponuja ta trg. Če imate kakšna dodatna vprašanja, nas lahko kontaktirate na prodaja@recositech.com ali nas pokličete na 031 025 605.

Related Posts
  1. Navodila za vzdrževanje in podaljšanje življenjske dobe obnovljene računalniške opreme
  2. Najboljše prakse za varnost in zasebnost na računalniku
  3. 8 načinov, kako ostati zdravi, če cel dan sedite za računalnikom
  4. Davčne blagajne: Od osnov do Izbire prave naprave
Swipe up