Francoski inovativni pristop k obnovi IT-naprav

Francoski inovativni pristop k obnovi IT-naprav

Živimo v svetu, kjer je preveč enostavno zavreči stare IT-naprave. Čeprav je želja po najnovejši in najbolj napredni tehnologiji naravna, obstajajo situacije, ko preprosto ni potrebe po vlaganju v novo tehnologijo.

Da bi se spopadla z izzivom družbe, ki temelji na odmetavanju, je Francija uvedla zakonodajo za zmanjšanje okoljskega odtisa digitalne tehnologije. Ta zakonodaja določa, da mora biti 20% IT-naprav, ki jih kupijo organizacije, obnovljenih, cilj pa je do leta 2040 odstotek zvišati na 40%. Zakonodaja je še strožja v javnem sektorju, kjer je cilj do leta 2025 delež obnovljenih naprav zvišati na 50%.

Krožno gospodarstvo in podaljšanje življenjske dobe naprav

Ta zakonodaja je skladna s francoskim načrtom iz leta 2018 za ustvarjanje 100% krožnega gospodarstva, ki vključuje ukrepe za učinkovitejšo porabo. Cilj je podaljšati življenjsko dobo digitalnih naprav in usmeriti potrošnike k bolj trajnostnim nakupovalnim navadam.

Vsak od nas je edinstven in seveda imamo vsi različne potrebe. To velja tudi za tehnologijo na delovnem mestu, kjer zagotovo ne obstaja pristop "ena velikost ustreza vsem".

Lahko je razumeti, zakaj bi videograf ali oblikovalec potreboval najnovejše in najmočnejše grafične kartice, zmogljiv procesor ali velike rešitve za shranjevanje, vendar pa je lahko starejša ali manj zmogljiva naprava popolnoma primerna za tiste, ki naprave uporabljajo zgolj za odgovarjanje na e-pošto, brskanje po spletu ali ustvarjanje in urejanje pisnih dokumentov.

Tukaj se obnovljene naprave izkažejo, saj izpolnjujejo potrebe organizacij z eno pogosto spregledano prednostjo: stroški. Poleg podpore pri doseganju krožnosti in trajnosti so obnovljene naprave običajno cenejše, kar strankam omogoča prihranek pri kapitalskih izdatkih.

Prihranek z Recosi

Zaradi tega smo pri Recosi opazili priljubljeno sprejemanje obnovljenih naprav, pri čemer so naše lastne rešitve postale priljubljene pri številnih velikih strankah. Obnovljene naprave ne le prispevajo k njihovim lastnim trajnostnim ciljem, temveč tudi pomagajo organizacijam, da bolje izkoristijo proračun, povečajo učinkovitost in vlagajo v druge dele poslovanja.

Kako delujejo rešitve, kot je obnovljena računalniška oprema? Preko posebnega postopka obnovimo vrhunske osebne računalnike, prenosnike in delovne postaje poslovnega razreda, jih certificiramo in podaljšamo njihovo življenjsko dobo – vse to ob ohranjanju visoke ravni kakovosti, varnosti in zmogljivosti.

Gre za strogo nadzorovan proces obnove, kjer je vsaka naprava varno očiščena podatkov in preizkušena, da zadostuje visokim standardom kakovosti in funkcionalnosti, ki jih določimo. Ko naprava prestane preizkuse, je na voljo za nakup. Postopek zagotavlja, da se lahko zanesemo na obnovljene naprave.

Podaljšanje življenjske dobe naprav

Naprave, ki so prodane preko naše spletne trgovine, so v povprečju stare približno tri do štiri leta, vendar uporaba originalnih delov po potrebi med obnovo napravi omogoča povsem novo življenje, pri čemer so skoraj vsi naši računalniki pripravljeni na Windows 11.

Obnovljene naprave so prav tako opremljene s standardno enoletno garancijo z možnostjo podaljšanja do treh let, kar strankam zagotavlja mirno uporabo.

Sprejemanje zagnanosti za spodbujanje trajnosti je vodič pri obnovljenih napravah in pomaga podjetjem, da se usmerijo k bolj trajnostni porabi. Hkrati pa organizacije uživajo večjo izbiro, po nižjih cenah, kot kadarkoli prej.

Ponudniki tehnologije, kot smo Recosi, lahko izkoristijo to zagnanost za krožnost z združevanjem trajnosti, preglednosti in povpraševanja strank ter tako naredijo obnovljene naprave večji del svojega poslovanja. To prinaša potencial za podaljšanje življenjskega cikla vse večjega števila digitalnih naprav za več let. 

Swipe up